Vertel het je gasten

Uw website, de benader je snel en eenvoudig uw gasten

Uw website, de telefoongids van vroeger


Eén van de belangrijkste reden waarom mensen uw site bezoeken is gewoon om het adres. Maak het eenvoudig om adres- en/of telefoongegevens te vinden. Als uw website niet professioneel oogt, bijgewerkt of mobiel vriendelijk is, verliest u de aandacht van uw gasten. Bied ook interessante feiten over de geschiedenis van uw restaurant, cultuur en/of identiteit. Verspreid deze informatie ook op uw Social Media pagina's of op een uitgebreide 'over ons' pagina.
Meer weten »

Online reserveren


Focus op uw restaurant is belangrijk, stuur daarom ook steeds meer naar het online reserveren zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Telefonisch reserveren is klantvriendelijker omdat u dan uw gast leert kennen maar deze aandacht kunt u beter verplaatsen naar het bezoek zelf. Het reserveringssysteem handelt alle reserveringen af en houdt rekening met uw aantal couverts of allergieën van uw gasten.
Meer weten »

De juiste informatie onder enkele klikken


De meeste bezoekers van uw website komen om te reserveren of het adres op te zoeken. Zorg er voor dat deze 2 opties direct opvallen. Ook de prijzen en uitleg over het concept of de menukaart zijn zeer belangrijk. Uw gasten oriënteren online naar welk restaurant zij bezoeken of welke keuzes zij in uw restaurant maken. Speel hier op in met acties of speciale aanbiedingen.
Meer weten »

Geen omkijken naar uw website


Bovenstaande punten zijn te realiseren met de juiste info en kennis. Echter dient u bezig te zijn met uw restaurant en niet met alle rompslomp er omheen. Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het bouwen van websites en nemen graag dit werk uit handen. Zo bedenken wij (in overleg met u) nieuwe acties en onderhouden wij de beveiligingen van uw website en e-mail.
Meer weten »
//]]>