Zorg voor een

goede website

8 tips van uw gasten

Uw website dient niet alleen de openingstijden, telefoonnummer en adres te bevatten. Na onze rondvraag bij diverse gasten in verschillende restaurants kwamen onderstaande punten naar voren.

1. Een verouderde website geeft mij het gevoel dat ze niet genoeg aandacht besteden in het restaurant

Bij het eerste punt waar wij enorm van schrokken komt naar voren dat uw gasten afhaken als zij een verouderde website zien. Zij geven aan dat als de website niet goed bijhouden wordt, dit zich ook betrekt tot in de keuken. Een vreemde gedachtegang maar wel begrijpbaar. Het totale plaatje moet perfect zijn er is namelijk zo ontzettend veel keus.

2. Als de site niet op mijn mobiel werkt, deel ik hem niet

Wij zien bij veel sites dat het verkeer tot 80% van een mobiel af komt. Uw gasten geven aan als de site niet goed werkt op de mobiel ze deze niet doorsturen via Facebook of Whatsapp. Ze pikken dan de gegevens er uit die nodig zijn en sturen deze door. Enkele geven zelfs aan dat zij zich schamen voor de website.

3. Ik wil reacties zien op klachten

Veel klachten belanden voortaan online, deze concentreren zich niet meer tot in het restaurant. Als uw gasten klagen op bijvoorbeeld Facebook wil 74% hier een reactie op zien. Of dit nu een reactie is zoals "Stuurt u ons even een privébericht" of een echte oplossing. Indien dit niet gebeurd krijgen zij het gevoel dat ze niet gehoord worden.

4. Ik heb alleen uw adres nodig

"Ik bezoek alleen uw website om het adres op te zoeken." Dat is een veel gehoorde zin, zorg daarom er voor dat deze binnen enkele scroll of 1 klik moment te vinden is. Dit ook met uw telefoonnummer en openingstijden.

5. Ik blog niet over jullie....

Naast uw gasten is er een nieuwe groep gasten aanwezig in uw restaurant. De bloggers, zij schrijven artikelen over uw restaurant om uw naamsbekendheid te geven en de eigen ervaringen te delen met de bezoekers van deze blogsite. Zij halen in het begin veel informatie van uw website en Social Media. Daar moet dus alles op te vinden zijn van de prijzen, menukaart tot het verhaal achter uw restaurant.

6. Ik kan geen Social Media links vinden

Uw jeugdige gasten zijn verslaafd aan Social Media, zij zoeken op uw website ook direct naar de links van o.a. Facebook of Instagram.

7. Ik wil sfeerfoto's zien!

Foto content is enorm belangrijk op zowel uw website als uw Social Media pagina's. Uw gasten zien graag smakelijke producten- en sfeervolle interieurfoto's. Investeer hier minimaal éénmalig in. Zorg voor hoge kwaliteit foto's van uw beste gerechten en uw mooiste hoekjes in uw restaurant.

8. De uitingen in uw restaurant moeten identiek zijn aan uw restaurant.

Met de gedachtegang van de magazines bij een reisbureau, zo kijken uw gasten ook naar uw restaurant. Het beeld wat u op uw website laat zien moet overeenkomen met de sfeer in het restaurant. Als uw uitingen op uw website top zijn en uw restaurant is van mindere kwaliteit, draaien uw gasten snel om. Geloofwaardigheid is een pré.

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder

Aanvragen