Lettergebruik in het logo

Het lettertype wat gebruik wordt is 'Avenir Black'. Dit speelse nog strak lettertype geeft de uitstraling die digendo graag hanteert. Een benaderbaar bedrijf, met professionele uitstraling. De bolling van de letters geven meer diepte en karakter aan het beeldmerk. De benaming dient ten alle tijden lower case geschreven te worden.

Kleur gebruik in het logo

Het digendo palette bevat 3 kleuren, Medium Red Violet (#BB3281), Sapphire (#304E96) en Brandy Punch (#D4702F).
De kleur combinatie is ontwikkeld door Frans & Mark van Duijnhoven, de Hex, RGB en CMYK kleuren worden gedefinieerd in onderstaande tabel. Voor de kleur Medium Red Violet is gekozen doordat dit een fris, sterk, opvallend gevoel opwekt. Sapphire geeft vertrouwen en stabiliteit waarbij Brandy Punch zorgt voor een goedkoop nog professionele uiting.

Extra toevoeging

Een extra toevoeging aan het logo wordt gegeven, wanneer het gebruikt wordt in een specifieke context. Wordt het logo gebruikt om een evenement aan te kondigen, dan wordt het woord “event” toegevoegd aan het logo. Het woord dient geplaatst te worden rechtsonder aan het logo met een transparantie van 100% en met de kleur 'Outer Space' (#444444). Alle letters zijn in lower case. De extra toevoegingen mogen zelf bedacht worden. Zoals restaurant, kapper, etc.

Lettergrootte

Avenir Black heeft geen standaard lettertype. Alles staat in verhouding met het complete document waarin alles verwerkt is. Zo wordt het bepaald door de maat van het document en wat er verteld wordt.

Gebruik niet witte achtergrond

Indien het logo digendo gebruikt wordt op een kleurrijke of donkere achtergrond (red. niet wit) dient het logo volledig in wit 100% (#FFFFFF) gehandhaafd te worden.

KleurInformatieTinten
Naam: Medium Red Violet
HEX: #BB3281
RGB: 187, 50, 129
CMYK: 0, 0.732, 0.310, 0.266
Naam: YInMn Blue
HEX: #304E96
RGB: 48, 78, 150
CMYK: 0.68, 0.48, 0, 0.411
Naam: Deep Carrot Orange
HEX: #E76B34
RGB: 231, 107, 52
CMYK: 0, 0.536, 0.774, 0.094
Naam: Outer Space
HEX: #444444
RGB: 68, 68, 68
CMYK: 0, 0, 0, 0.733

Lettergebruik in slogan

Het lettertype wat gebruik wordt is 'Helvetica Neue LT Com - 55 Roman' in combinatie met het beeldmerk dient deze dezelfde breedte te hebben als het beeldmerk.

Kleur gebruik in slogan

De slogan bevat 1 kleur, Outer Space (#444444)
De kleur combinatie is ontwikkeld door Frans & Mark van Duijnhoven, de Hex, RGB en CMYK kleuren worden gedefinieerd via deze link.

Huisstijldragers

Hier een overzicht van de huisstijldragers voor digendo. Dit geeft de richtlijnen voor het opzetten van posters, flyers, entreekaarten en spandoeken. Eerst een overzicht van alle elementen die verwerkt zijn in de verschillende huisstijldragers.

Folder 1

Bij folder 1 wordt gebruik gemaakt van de kleur 'Medium Red Violet'. Waarbij een pattern is gecreëerd van de letter O in 'Avenir Black'. Indien het logo digendo gebruikt wordt op een kleurrijke of donkere achtergrond (red. niet wit) dient het logo volledig in wit (#FFFFFF) gehandhaafd te worden.

Folder 2

Bij folder 2 wordt gebruik gemaakt van de kleur 'YInMn Blue'. Waarbij een pattern is gecreëerd van de letter O in 'Avenir Black'. Indien het logo digendo gebruikt wordt op een kleurrijke of donkere achtergrond (red. niet wit) dient het logo volledig in wit (#FFFFFF) gehandhaafd te worden.

Folder 3

Bij folder 3 wordt gebruik gemaakt van de kleur 'Ochre'. Waarbij een pattern is gecreëerd van de letter O in 'Avenir Black'. Indien het logo digendo gebruikt wordt op een kleurrijke of donkere achtergrond (red. niet wit) dient het logo volledig in wit (#FFFFFF) gehandhaafd te worden.