Ben zichtbaar op

het gehele internet

Social Mediaplan in 8 stappen

Het opzetten van succesvolle campagnes blijkt voor de restaurant eigenaars een lastige taak te zijn en kunnen ze er jammer genoeg geen tijd voor vinden. Om toch een stap te zetten geven wij 8 tips in ons Social Media plan om uw restaurant op Social Media te plaatsen.

1. Wat wilt u bereiken

Om te starten moet u bedenken wat u met uw uitingen wilt bereiken. Veel restaurant eigenaars zetten als doel in om het Like aantal te verhogen beter is om uw bereik te vergroten of uw gasten een betere interactie te geven.

2. Wie is uw doelgroep

Wie probeert u te bereiken, wie zijn uw (potentiele) gasten? Breng dit eerst in kaart om zo uw berichten beter in te richten.

3. Welk platform gebruikt u

Voor de hand liggend roept iedereen Facebook maar is dit ook het enige platform waar u uw restaurant kenbaar wilt maken? Voor uw restaurant is bijvoorbeeld ook Instagram of Twitter een perfect platform. Deze keuze ligt ook aan uw doelgroep, jeugd zit bijvoorbeeld op Instagram terwijl de ouders op Facebook zitten. Zoekt u influencers dan kunt u weer beter terecht op Twitter.

4. Interactie, welke content plaatst u

U heeft nu uw doelgroep en platform bepaald, nu kunt u beginnen met het opzetten van content. Welke berichten plaatst u? Plaats voornamelijk aandachttrekkers, interessante foto’s en mooie verhalen. Moedig ook uw doelgroep aan om te reageren, stel vragen en geef antwoorden. Hoe meer aandacht u geeft aan uw doelgroep, hoe groter uw doelgroep wordt en uw doel sneller in beeld komt.

5. OPVALLEN!

Ben niet bang om uniek te zijn, hoe unieker u bent hoe meer u opvalt. Hoe meer u opvalt hoe groter uw succes/bereik is. Deel bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen, stel uw keukenpersoneel voor of deel ‘geheimen’ van de chef.

6. Wissel af

Maak een mix van uw updates. Plaats niet alleen foto’s maar ook verhalen, video’s of blogs. Zo blijft u uniek en zal uw doelgroep continue opnieuw geprikkeld worden.

7. Praat met uw doelgroep

Communiceer met uw doelgroep. Krijgt u een reactie op uw statusupdate reageer hier dan op. Zo ziet uw doelgroep ook dat u vragen en/of opmerkingen beantwoord en zullen zij sneller ambassadeur van uw restaurant worden.

8. Ondersteun ook in uw restaurant

Het is ook belangrijk om Social Media te betrekken in uw restaurant. Vraag (subtiel) of uw gasten willen inchecken. Help uw gasten met het maken van een mooie foto (maak er meerdere zodat zij kunnen kiezen) om op Social Media te plaatsen. Vraag hier ook naar zodat je het bericht eventueel zelf kan delen op uw pagina.

Heeft u deze 8 stappen uitgevoerd dan zal u merken dat uw restaurant meer bereik krijgt op Social Media en dit zich vertaald naar meer gasten in uw restaurant.

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder

Aanvragen